+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Installatie CO2 laser machine

Plaatsing CO2 laser machine

Controleer of de machine qua afmeting door de deur(en) past! De meeste machines zijn redelijk groot en zwaar en daarom niet handig te verplaatsen behalve op de wielen onder de machine. Zorg voor voldoende werkruimte rondom de machine.

Elektrische aansluiting CO2 laser machine

Deze CO2 laser machines kunnen op een normale 230VAC contactdoos worden aangesloten (1 fase). Stekker erin en klaar. De grote machines gebruiken redelijk wat stroom dus deze bij voorkeur op een aparte groep zetten om overbelasting van groepen te voorkomen.

Afzuiging – industriële afzuiger of luchtfilter

Laser bewerking is een verbrandingsproces, waarbij altijd gas, geur en stof vrijkomt. De mate waarin hangt af van het soort materiaal en het type bewerking. Al onze machines worden geleverd met een industriële lucht afzuiger (bij de Lite wordt een lichter type afzuiger gebruikt).

Industriële luchtafzuiging

Deze afzuiger zuigt de laserlucht uit de laserkamer en blaast deze via een flexibele slang aan de andere kant uit. Deze flexibele slang kan tijdelijk uit het raam of deur gehangen worden, maar een meer permanente methode is aan te bevelen. Denk hierbij aan een afvoer op het dak of door een muur (vergelijkbaar met een afzuigkap). De diameter van de flexibele slang is bij de productie serie 100mm en bij de LITE lasermachines 150mm.

Installatie van een CO2 laser

Industrieel luchtfilter

Mocht u in een druk bevolkt gebied wonen of mocht er geen mogelijkheid zijn tot aansluiting van een afvoer naar buiten dan is het aan te raden om een industrieel luchtfilter aan te schaffen. Deze machines halen gas, geur en stofdeeltjes uit de laser afvoer gassen zodat de lucht schoon naar buiten of in dezelfde ruimte geblazen kan worden. Een industriele luchtfilter vervangt de lucht afzuiger. Een industriele luchtfilter is over het algemeen ook iets stiller dan een afzuiger. Het is wel belangrijk om regelmatig de filters te controleren en op gezette tijden te vervangen.
Zie ook het MetaQuip assortiment van industriële luchtfilters.