Industriële luchtfilters voor laser afzuiging

Damp, gas en stof die vrijkomen bij laserprocessen zijn meestal schadelijk om in te ademen! 
Zorg altijd voor goede afzuiging of luchtfiltering.

Indien de afzuiging van de lasermachine niet naar buiten kan worden afgevoerd dan is het gebruik van een luchtfilter een must. Deze haalt de schadelijke dampen, gassen en stofdeeltjes uit de lucht zodat ze niet ingeademd kunnen worden. Wij adviseren om de verschillende filters in de machines regelmatig te controleren en te verversen na de voorgeschreven tijd. 
MetaQuip voert verschillende merken lucht filters die in combinatie met CO2 en fiberlasers gebruikt kunnen worden: eigen merk en van het merk BOFA. Beide maken de lucht perfect schoon.

BOFA Industriële Luchtfilters

MetaQuip biedt een complete product range BOFA industriële luchtfilters voor stof, damp en gas aan. Deze vangen stof, damp en gassen die vrijkomen bij lasersnijden en graveren op, filteren de lucht en blazen deze in dezelfde ruimte weer terug. Deze machines zijn ook geschikt voor andere toepassingen zoals solderen, lassen of 3D printen. Wanneer u een industriële afzuiger gebruikt, is het niet nodig om een luchtafvoer naar buiten te maken. Hierbij een compleet overzicht van de verschillende BOFA luchtfilter machines die MetaQuip levert.

De NANO en ACCESS zijn met name voor fiberlaser en licht graveerwerk bedoeld, terwijl de ORACLE en de 500/1000/1500iQ ook geschikt zijn tot zwaar snijwerk waarbij veel stof en damp vrijkomt.

Vragen of interesse? Neem voor de geschikte BOFA voor uw toepassing contact met ons op!

MetaQuip Industriële Luchtfilters

MetaQuip afzuigers komen met een afzuigvermogen van 400 kubieke meter per uur, 500 kubieke meter per uur en 620 kubieke meter per uur en doen geruisloos hun werk. Wij zijn erg enthousiast over deze machines en kunnen ze iedereen aanbevelen die geen afzuiging naar buiten kan maken.

Naast gebruik bij CO2 of fiberlaser machine kunnen deze filters ook bij andere processen gebruikt worden waarbij deeltjes of damp vrijkomt, zoals solderen, lijmen enzovoort.

Industriële luchtfilters was last modified: januari 5th, 2019 by Coen Lauwerijssen